3 tips voor meer balans

Balans in het leven, superfijn als het er is. Balans tussen spanning en ontspanning, bewust en onbewust en snel en langzaam. Op die manier blijf je blij en fit.

Lees meer »

5 redenen om te beginnen met mediteren

Ik kwam met mindfulness in aanraking tijdens mijn verwerkingsproces na het verlies van mijn moeder. Ik was erg gespannen, had lichamelijke klachten die na onderzoek niet concreet konden worden gemaakt en was angstig om ziek te raken. De lichamelijke klachten deden hierbij uiteraard geen goed en maakte dat ik vaak bij de dokter langsging en veel in mijn hoofd bezig was met allerlei doemscenario's. Mijn toenmalige therapeute is ook mindfulness trainer en gaf aan dat bewustwording mij zouden kunnen helpen in mijn proces. Dus ik startte met een mindfulness cursus waarin meditatie en inzicht in gedachten krijgen centraal stonden. 

Lees meer »

Wat jij denkt, kies jij zelf

Ons brein staat altijd aan en het gaat vanzelf....Je hebt echter wel de keuze hoe jij omgaat met jouw brein; loopt jouw hoofd over van piekeren en things-to-do of las jij tijdig een rustmoment in bijvoorbeeld door middel van een meditatie? 

Lees meer »

De mening van een ander....

Je maakt je druk over de mening van een ander, waarom eigenlijk? Het kan duiden op gebrek aan zelfvertrouwen, wanneer je twijfelt aan jezelf zal de mening van een ander iets met je doen. 

Lees meer »

Leven met aandacht

Leven met aandacht, we doen het vaak zo weinig. Helaas gaat er dan veel moois en prettigs ongemerkt voorbij. Je bent druk, je doet veel op de automatische piloot en dan merk je nu eenmaal minder op in jouw omgeving en wat er in jezelf plaats vindt. 

Lees meer »

Affirmeren kun je leren!

Affirmaties of ook wel mantra's genoemd kunnen een hele mooie aanvulling op jouw leven zijn. Affirmaties zijn korte, positieve zinnen in de tegenwoordige tijd die je in gedachten of hardop kunt uitspreken. Op papier zetten werkt ook goed, zo kun je er dagelijks naar kijken, op je badkamerspiegel, je keukenkastje, op je startscherm van je telefoon of op je beeldscherm van je laptop.

Lees meer »