Stoelyoga
Stoelyoga en kantooryoga

STOELYOGA -  KANTOORYOGA - NATUURYOGA

 

De meeste mensen zitten te veel en bewegen te weinig tijdens een dag. En daar is de mens van nature niet voor gemaakt. Stijfheid en overgewicht zijn gevolgen van te weinig bewegen. Om het uur even wat rekken en strekken houd je lichaam soepel en gezond. Met eenvoudige stoelyoga oefeningen kun je thuis of op het werk al je spieren trainen en je lichaam soepeler maken.

Ik geef stoelyoga sessies zowel binnen als buiten, heerlijk in de natuur. 

 

Omkleden is niet nodig, je hebt er alleen een stoel, een bankje of een boomstam (als yoga in de natuur wordt beoefend) voor nodig. Beweeg in volle aandacht, met een rustige en diepe ademhaling en kom tot rust. 

Stoelyoga is een zeer milde vorm van yoga. Veel oefeningen voer je zittend uit. Bij staande oefeningen gebruik je de stoel als ondersteuning als dit voor jou mogelijk is. Omdat gecompliceerde en complexe oefeningen bij stoelyoga niet aanwezig zijn, kan iedereen deze bewegingsvorm doen. Het is uitermate geschikt voor ouderen met bijvoorbeeld artrose, mensen in een rolstoel of mensen die niet (langdurig) kunnen staan. Ook is stoelyoga zeer goed toe te passen op kantoor, waar meestal veel tijd zittend wordt doorgebracht.

De lessen zijn er op gericht om de spieren en gewrichten soepeler te maken. Je leert spanningen los te laten en je concentratie en motoriek te verbeteren. En dat allemaal binnen de grenzen van je eigen mogelijkheden Ook al is stoelyoga de zachtste vorm van yoga: de oefeningen hebben wel degelijk een positieve invloed op je lichamelijke en geestelijke gezondheid. 

 

Na het doen van een aantal houdingen sluit je even de ogen en voel je na, voordat je je dag weer vervolgd. Elke minuut die je bewust besteedt aan het tot rust brengen van je lichaam en geest is een groot geschenk aan jezelf. Stoelyoga leent zich bij uitstek om het even tussendoor te doen, thuis, tijdens een wandeling of het werk. 

 

Een stoelyoga sessie betreft maatwerk, volledig afgestemd op de personen aan wie de sessie wordt gegeven. Stoelyoga is daarom voor iedereen geschikt. 

Eén of meerdere sessies stoelyoga organiseren bij jou op kantoor, in een verzorgingsinstelling of vereniging? Stuur vrijblijvend een bericht naar info@ninavandenbogaard.nl voor meer informatie.