De mening van een ander....

Gepubliceerd op 25 april 2022 om 08:36

Je maakt je druk over de mening van een ander, waarom eigenlijk? Het kan duiden op gebrek aan zelfvertrouwen, wanneer je twijfelt aan jezelf zal de mening van een ander iets met je doen. 

Of wellicht zijn er mensen in jouw omgeving die veel negatief praten waardoor jouw zelfvertrouwen daalt of heb je zelf regelmatig negatieve gedachten?

Belangrijk is ook wie een mening over je heeft; is het je partner of een collega waar je 2x mee hebt samengewerkt en jou dus helemaal niet goed kent? 

Als je je zelf goed kent, jouw zelfvertrouwen op peil is en jij positief in het leven staat, zal je merken dat de mening van een ander veel minder belangrijk voor je is. 
Maar hoe kom je zover?

- Zorg goed voor jezelf; slaap voldoende, eet gezond en en beoefen mindfulness. 

- Werk aan jouw mindset; wordt bewust van jouw gedachten en als je een negatieve gedachte ontdekt, zet die om naar een positieve gedachte

- Leer bewust keuzes maken; kies ervoor om negatieve mensen en nieuws te mijden, praat positief tegen jezelf en als je merkt dat iets of iemand je leeg zuigt qua energie, kies voor iets wat jou wel energie geeft. 

 

Uiteindelijk is het namelijk zo dat iedereen wel iets van jou denkt; positief of negatief. Dat kun je niet controleren, dat kun je niet veranderen en dus mag je het gaan loslaten. 

Het is zo en als jij groeit in zelfvertrouwen, zal je op dat vlak steeds meer rust gaan ervaren. 

 

 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.