Leven met aandacht

Gepubliceerd op 12 april 2022 om 06:14

Leven met aandacht, we doen het vaak zo weinig. Helaas gaat er dan veel moois en prettigs ongemerkt voorbij. Je bent druk, je doet veel op de automatische piloot en dan merk je nu eenmaal minder op in jouw omgeving en wat er in jezelf plaats vindt. 

 

Jammer, want er is zoveel te zien en op te merken als je met iets meer aandacht in het leven staat. En nee, dit hoeft helemaal niet continue zo te zijn, we hebben nu eenmaal regelmatig onze automatische piloot nodig.

Door op specifieke momenten even je aandacht te richten, kan je helpen iets meer in het nu te komen, een ontspanningsmoment te creëren en te genieten van dat wat er is.

* Een goed start moment kan zijn om met aandacht in de ochtend jouw kopje koffie te drinken of jouw ontbijt te nuttigen. Geef aandacht aan jouw mond en je smaakpapillen; wat voel je, wat proef je?

* Neem meerdere keren per dag een korte adempauze, even 1 minuut focussen op jouw ademhaling. Waar voel je deze? In je buik of in je borst? Probeer deze naar je buik te verplaatsen gedurende deze adempauze, dat zal je direct ontspanning bieden. 

* Als je naar je werk fietst of in de auto zit, merk op hoe je het stuur vasthoudt, wat voel je precies?

 

Dergelijke korte momentjes brengen je bewust terug in het nu en dat noem ik leven met aandacht. Vergeet je het snel? Zet meerdere keren per dag een timer op je telefoon, als deze afgaat, neem je even een momentje om je aandacht te richten. 

Oefening baart kunst, als je dit vaker gaat toepassen dan zal je merken dat je het uiteindelijk prima zonder timer afkunt en het steeds meer een onbewuste keuze wordt om bewust te zijn :)

Fijne dag! 

Liefs, Nina

p.s. Ben je op zoek naar tools om meer ontspanning te ervaren en je meer te verbinden met je lichaam en geest?

30 april a.s. organiseer ik een workshop In connectie met jezelf. Via de button kun je meer info vinden. 

 

 

 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.