3 tips voor meer balans

Gepubliceerd op 23 november 2022 om 17:05

Balans in het leven, superfijn als het er is. Balans tussen spanning en ontspanning, bewust en onbewust en snel en langzaam. Op die manier blijf je blij en fit.

Misschien ben je de balans even kwijt, lees dan vooral verder, want hieronder volgen 5 tips voor meer balans:

- Leef minder gehaast

Veel mensen hebben tegenwoordig haast, er moet veel gebeuren in relatief weinig tijd. Als je jezelf hierin herkent, weet dat je dit jezelf aandoet. Maak keuzes in waar  jij je tijd aan wilt besteden. Door een aantal zaken niet meer te doen, krijg je meer tijd om de belangrijke zaken met aandacht te doen en zonder haast. Het brengt jouw meer rust en minder haast. 

- Mediteer elke dag en plan me-time

Door even een moment voor jezelf te plannen, breng je de aandacht terug naar jezelf, zorg je voor een persoonlijk pauzemoment en merk je daarna dat je weer fitter bent en meer concentratie zal ervaren. Dagelijks even 15 minuten helemaal niets hoeven en even totaal niets doen, lekker even voor je uit staren met een kop thee of koffie. Genieten!

- Stop met piekeren en focus op het nu

Piekeren kan je erg bezig houden maar het brengt je nergens. Piekergedachten gaan vaak terug naar het verleden of de toekomst en voorspellen de toekomst of willen gedane gebeurtenissen veranderen. Het verleden kun je niet meer veranderen en de toekomst is nog niet aanwezig en ligt dus niet vast. Je kunt alleen verandering aanbrengen in het nu, puur dit moment. Door meer in het nu te leven, leef je meer bewust, kun je minder piekeren en krijg voel je beter wat er in jezelf omgaat.

 

Simpele tips maar zeer waardevol! Ik wens jou veel balans toe de komende tijd.

 

Liefs, Nina

 

 

 

 

 


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.