4 tips voor meer rust

Gepubliceerd op 14 november 2022 om 11:52

Rust, regelmatig willen we dit allemaal. Maar hoe verkrijg je dit nu redelijk eenvoudig?

Hieronder 4 tips voor meer rust in je leven:

- Begin de dag eens met rustig opstarten: een korte ademhalingsoefening terwijl je in bed wakker wordt of even rustig zitten met een kopje koffie/thee nadat je opgestaan bent. Sta desnoods iets eerder op dan dat je kinderen wakker worden. Door rituelen in je leven aan te brengen, zorg je automatisch voor meer rust, je weet immers waar je aan toe bent. Dat kan ook elke zondag ontbijten op bed zijn of elke zaterdagochtend lekker sporten zijn. 

- Zorg gedurende de dag voor meerdere stiltemomenten. Een stiltemoment zorgt voor rust in je lijf en brein, maar ook daarna weer voor toename van creativiteit en energie.

- Zorg voor een programma gedurende de dag, weet in grote lijnen wat je wilt gaan doen. Het maakt dat je minder energie kwijt bent aan het continue schakelen tussen taken die zich op dat moment aandienen en dat je gericht aan dag doelen kunt werken.

- Sluit in de avond de dag bewust af, wat was fijn aan deze dag, schrijf het desnoods op. Ook al was de dag wellicht iets minder van kwaliteit, er was vast wel iets fijns dat zich voordeed. 


Reactie plaatsen

Reacties

Bertie Koussen
2 jaar geleden

Goede bruikbare tips.