Gunt u uw medewerkers een kalme geest, meer energie en een goede gezondheid? Meer bewustzijn van de natuur, meer werkplezier en een goede samenwerking tussen collega's?

Voordelen van het Bewust Bewegen vitaliteitsprogramma
Een Bewust Bewegen Wandeling kan al in 30 minuten een positief effect hebben op uw werknemers:

  • meer energie
  • meer ontspannen
  • betere gezondheid en conditie
  • meer werkplezier
  • minder last van stress

De voordelen voor u als werkgever:

  • gezondere en vitalere werknemers
  • productievere werknemers
  • meer betrokken en tevreden werknemers
  • daling van ziekteverzuim en ziektekosten

Ruimte voor nieuwe ideeën en piekergedachten verdwijnen
Door bijvoorbeeld te wandelen verdwijnen stress en negatieve piekergedachten. Frisse lucht en ruimte om je heen geven weer ruimte en helderheid in het hoofd. Doordat het lichaam in beweging is, kunnen gedachten en Ideeën beter opkomen. Steeds meer bedrijven zetten in op bewegen en wandelen tijdens werktijd, puur omdat de uitkomsten enorm positief zijn. 

Bewust Bewegen op maat
Bewust Bewegen in het bedrijfsleven is maatwerk. Het kan in de vorm van een eenmalige wandeling zijn, in een serie van een aantal wandelingen, als lunchwandeling, teamuitje of teambuildingsactiviteit. Een dergelijke wandeling is voor ieder moment van de dag geschikt; bij de start van een werkdag, tijdens de lunch of om de werkdag heerlijk ontspannen af te sluiten. Afhankelijk van het doel van de wandeling voor uw organisatie en uw werknemers stemmen we af hoe lang de sessie duurt, welk thema of thema’s u graag voorbij ziet komen, op welk tijdstip van de dag de wandeling plaatsvindt, etc.

 

Neem geheel vrijblijvend contact met mij op via info@ninavandenbogaard.nl of via 06-238 555 02

 

 

Recensie van Barbara, Enza Zaden Enkhuizen

 

Loslaten en aandacht voor het nu is niet echt makkelijk voor een “karakter” zoals het mijne.

Meer en meer besef ik dat het niet gezond is om zo maar door te razen.

Yoga heb ik geprobeerd, meerdere vormen zelfs, maar dit paste mij telkens niet. Zonde van mijn tijd, te langzaam en te zweverig. Meditatie via YouTube idem dito.

Via mijn werk kon ik inschrijven voor Mind-Walk gegeven door Nina van den Bogaard; een introductie van 3 keer.

Lekker buiten en gewoon in het streekbos en niet onbelangrijk een vaste tijd, dus echt een “afspraak”.

Ik heb genoten van de groep en deze wandelingen en het buiten zijn! De diversiteit van de oefeningen was fijn, niet iedere oefening paste bij mij maar met de bondige en heldere uitleg van Nina erbij waren ze wel telkens een eye opener van “hoe het ook kan”.

Zo is het goed je bewust te zijn van een “automatisch“ proces zoals ademhalen en de grote gevolgen daarvan op je gezondheid en efficiëntie. Maar dus ook de invloed die je daar zelf op hebt door af en toe even bewust je ademhaling te monitoren of bewuster je zintuigen te gebruiken.

We hoefden niet als een sekte zonder te groeten rond te lopen, er was ruimte voor gesprekken en ruimte voor stilte en samen genieten van geluiden en de wind.

Het heeft mij aangezet om aan het eind van de werkdag niet gelijk het gezinsleven in de stappen maar af en toe onderweg even 20 minuutjes uit te stappen en in de buitenlucht al wandelend stil te staan bij mijn successen van de dag en juist niet bij de taken die er nog liggen.

 

Nina, bedankt voor de inzichten die je mij gaf!

Barbara

 

Eerdere opdrachtgevers voor een Bewust Bewegen programma

                                      Enza Zaden                                                      Suzanne Strating